8 Tips per escollir un bon coworking a Barcelona

Un coworking és molt més que un espai de treball. És un entorn professional que t’ajuda a aplicar les funcions de la teva empresa d’una forma molt més competitiva que a casa teva. No obstant això malgrat prioritzar els avantatges laborals que et pot aportar treballar en aquest tipus d’espais singulars, també cal tenir en compte les característiques socials. És un espai de treball compartit que fomenta les relacions empresarials i no empresarials. Un coworking crea comunitat. No cal que tots els integrants treballin en el mateix sector comercial per treballar junts i compartir espai. Els Coworkings permeten generar connexions amb diferents professionals, que cooperen per millorar la seva activitat laboral.
D’altra banda no tots els coworking són iguals i en una ciutat tan gran i habitada com Barcelona Quines característiques ha de tenir un coworking per adaptar-se a mi?
En aquest post comentarem 8 tips importants que t’ajuden a analitzar diferents aspectes d’aquests espais perquè triïs el millor per a tu i la teva empresa.

1. El teu espai

Despatx a Barcelona per treballar amb la teva empresa.Barcelona és una ciutat amb moltes oportunitats de creixement, però cal buscar bé quin espai te les pot proporcionar. Les necessitats de cada empresa són diferents i els seus mètodes de treball també. Hi ha activitats que requereixen visites constants, fer trucades, un espai ampli, etc. Quin tipus d’espai busques? Potser un despatx tancat s’adapti a les teves necessitats. D’altra banda pots treballar a la mateixa sala que altres empreses i que sigui molt beneficiós per a la teva feina. Prioritza les característiques més importants de la teva activitat i busca un coworking que t’ofereixi l’espai que s’adapti a tu. Els coworking que no són extremadament grans, aconsegueixen un espai més familiar, produint d’aquesta manera que formes part d’una comunitat.

2. La localització

En una ciutat tan gran i amb tants espais, és molt important escollir correctament el lloc on vols treballar. Les facilitats que et pot aportar cada barri pel que fa a transport públic o aparcament són diferents. Valora que el coworking tingui bons accessos i que puguis arribar-hi fàcilment. No només és important per a tu, els teus clients també ho valoren. L’entorn forma part del teu ambient de treball, per tant, els espais oberts, supermercats, cafeteries que puguis tenir a prop són importants. Coco Place es troba al barri de Gràcia. Coneixes els avantatges de tenir el coworking allà?

3. Les teves necessitats

Espai en coworking per treballar, rebre visites i gestionar la teva empresaUn dels aspectes més importants a l’hora de decidir coworking és la flexibilitat que t’ofereixi respecte a l’horari i l’equipament. Cercar un espai que s’adapti als teus horaris t’ajudarà a organitzar-te -També a les teves visites- i et proporcionarà més acomodació.

4. L’ambient

El coworking serà pràcticament la teva segona casa, i hauràs de conviure amb tots els companys que el conformin. La relació amb els altres serà en part responsable del teu estat d’ànim durant el treball. A més hi ha moltes probabilitats que aquest aspecte sigui determinant a l’hora de quedar-se al coworking. Un espai on el bon rotllo sigui també una prioritat pot millorar el teu humor i les ganes d’anar a la feina :). Però compte! Una festa perpètua tampoc és l’objectiu, aquí venim a treballar!

5. Equipament

Certament el coworking és un espai per treballar, per tant les instal·lacions disponibles i el seu corresponent equipament, són un punt molt important a tenir en compte. La teva activitat laboral es pot desenvolupar de millor manera si disposes del material necessari. Alguns exemples serien:
● Sales de reunióUn coworking a Barcelona amb tot el que necessites per treballar de forma professional
● Impressora, escàner, fotocopiadora
● Bona connexió wifi
● TV
● Taquilles
● Espais d’emmagatzematge
● Ordinadors
● Cadires ergonòmiques
● Taules àmplies
● Bona lluminària

6. Els serveis

Un coworking es compon de diferents espais i no tots ells han d’estar destinats a la teva feina, també al teu benestar. Com hem esmentat abans, passaràs molt temps aquí i probablement necessitis fer una pausa de tant en tant. I clar, no podem oblidar-nos de les necessitats bàsiques! Has de buscar un espai que pugui proporcionar-te aquestes característiques:Espai amb tot el que necessites per les teves necessitats quan estàs treballant
● Sala d’oci o chill-out
● Cuina amb el seu respectiu equipament: Coberts, microones, nevera
● Lavabos cures
● Calefacció
● Aire condicionat
● Espai per atendre visites o clients

7. El preu

Barcelona és una ciutat amb preus completament diferents segons la zona o les rodalies. Depenent dels teus objectius i necessitats has de valorar si t’interessa més economitzar despeses pel que fa a serveis o localització o si, per contra, veus el coworking com una inversió per a la teva empresa i per tant és prioritari el valor afegit i les seves instal·lacions que el preu.

8. Les oportunitats

Tot el que necessites per treballar de forma professional en un Coworking.Si la nostra idea és romandre un bon temps al coworking cal pensar a llarg termini. Els factors que hem esmentat aquí poden ser els que en conjunt t’ofereixin més possibilitats de creixement. Cada espai et pot proporcionar diferents oportunitats de desenvolupament. L’essencial és trobar un coworking que s’ajusti a les necessitats de la teva empresa i que pugui adaptar-se en un futur.

 

Coco Place és un espai de Coworking que evoluciona cada dia pensant en les característiques que poden ser-te més útils i on la teva opinió compta. Un espai que continua creixent per oferir-vos el millor.

Ara és el teu torn, valora quins tips són més importants per a tu i quin coworking pot oferir-te el que necessites. Esperem que aquest article t’ajudi a prendre la millor decisió.

Fins la següent!