Tips per ser més feliç a la feina

Aconseguir realitzar-te professionalment i ser feliç al teu treball són dos termes compatibles. El nostre humor és un dels factors més importants a la nostra productivitat, i anar amb ganes a la feina pot significar un canvi en la nostra productivitat. Part de la nostra vida la passarem treballant i estarem tots d’acord que val la pena ser feliç la majoria d’aquests dies.

Desde el coworking Cocoplace volvem dir-te, que no hi ha una fórmula secreta per alegrar-te tots els matins ni per canviar la teva rutina, però si uns tips que pots aplicar al teu dia a dia.

Esforça’t a motivar i motivar-te

La motivació és el procés que guia i manté les conductes orientades a aconseguir un objectiu. No saps l’essencial que és treballar motivat, fins que ho apliques al teu equip i veus els resultats. El grau de motivació que necessita cada persona pot variar, però serà sempre un suport.

Connectar de manera transparent amb els companys i els caps aporta valor al lloc on et trobis. Preguntar com estan, interessar-te pels seus projectes, animar-los, compartir un somriure … Cada detall compte.

Un equip motivat treballa molt millor

Dormir mínim 6h

Molts estudis han demostrat que les persones necessitem dormir un mínim de 6h per rendir bé al llarg del dia. En aquest període de temps es processa la informació i es regenera l’energia. A més quan estàs cansat, el dia passa més lent i és més difícil afrontar els reptes que et trobis.

Permetre’t cometre errors

Ens hem acostumat a avergonyir-nos quan ens equivoquem. Una cultura de treball on el fracàs està mal vist i fa por. Això ens genera una inseguretat que provoca que ocultem els nostres errors. No obstant això, els errors han de ser vistos com un aprenentatge i no com una frustració

Aquest apartat és una bona oportunitat per parlar sobre la zona de confort. Aquest espai que només abasta el que coneixem i el que controlem. Un espai on la seguretat està ” garantida ”, ja que no ens exposem a experiències noves. Aparentment pot semblar un lloc ideal però és tot el contrari. La desmotivació ens impedeix créixer productivament, ens fa viure una mateixa rutina i ens envaeix una sensació de tristesa.

Per millorar laboralment i en altres àmbits de la nostra vida hem de sortir de la zona de confort i això implica el risc d’equivocar-nos.

Ambient de confiança

Les empreses més felices són les que tenen cura l’entorn de treball perquè hi hagi harmonia. Les organitzacions i empreses estan compostes per persones humanes, amb els seus mals dies, les seves manies, la seva manera de fer les coses … Això implica que hi hagi diversitat en un equip de persones. Això no es tradueix a què cadascú pugui actuar com vulgui, però si cal esforçar-se a respectar-se.

Les empreses que tenen cura les relacions internes aconsegueixen amb diferència millorar l’ambient a l’oficina.

Un lloc amb confiança i bon rotllo pot aportarte felicitat al treball

Treballa la teva actitud

De vegades ser optimista no depèn de les accions que passin al dia, sinó de la manera en què te les prenguis. Veure el got mig ple o mig buit depèn d’un mateix, però envoltar-te de persones positives et pot ajudar a pensar les coses d’una altra manera. L’alegria és contagiosa i més, si et trobes en un ambient vital i energètic.

La felicitat depèn de tu i dels que t’envolten.

Separa la teva vida personal

Un dels punts més importants a la nostra llista i t’expliquem per què. Sentir que el treball està ” absorbint ” la teva vida diària no és cap secret, la majoria dels treballadors expressen aquest problema. Encara que a vegades sembli una tasca difícil, cal trobar un equilibri entre la nostra vida laboral i la nostra vida familiar o personal.

Dedicar un moment del dia o de la setmana als teus hobbies, reservar una tarda per a la família o simplement desconnectar de les teves tasques el cap de setmana. A poc a poc podem autoajudar-nos a sentir-nos més alliberats i als compaginar els diferents aspectes de la nostra vida.

Treballar a un coworking pot ajudar-te a cumplir-ho, si vols coneixer la resta de tips positius pots fer-ho a aquest article.

Apren com ser feliç al teu ambient de treball

Viu el dia d’avui i no el de demà

La ment pot jugar-nos males passades. El dia d’avui és únic i no tornarà a repetir-se, les coses que succeeixin avui no seran les mateixes que les de demà ni per descomptat seran les mateixes que les d’ahir. Tot i que és inevitable tenir present el nostre passat i a la vegada pensar en el futur, cal centrar-se la major part del dia en avui.

El nostre cap recorda el que va passar ahir i et repeteix, potser, el que va passar fa mesos, per això pensar en el present, de vegades es torna una tasca difícil. No cal fantasiejar que passarà demà ni agonitzar-se pels successos que poden venir. Les persones més felices, són les que viuen l’ara i perceben el dia amb més claredat i objectivitat.

Saps algun consell que no hagi sortit a la llista? Comenta!

Feliç setmana i a ser feliços!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *